A karbantartás lényeges!

Műanyag és fa ajtók, ablakok, nyílászáró karbantartás!

Az ápolás, tisztítás a felületkezelés élettartamát számottevően megnöveli:

Tisztítás: A nyílászárók tisztításához langyos vizet és a háztartásban használt semleges tisztítószereket lehet használni. A tisztításhoz ne használjon szemcsés súrolószereket és karcolást okozó eszközöket. Óvjuk a nyílászáró vasalatait a víz behatolásától.

nyílászáró karbantartás

Fa nyílászáróknál: Ajánljuk a felületkezelés tartóssága érdekében az ápoló balzsam használatát, mely cégünknél megvásárolható.Évente kétszer, de egyszer mindenképpen szükséges a használata. Ami a nyílászárókra rakódott szennyeződések eltávolításával kezdődik. A következő lépés az ápoló balzsam felvitele, ami további védettséget biztosít a nyílászáróknak. (Hangsúlyozzuk, hogy nem ez, hanem a felületkezelő anyag adja a fő védettséget.) Az ápoló balzsam plusz védettséget biztosít az időjárás ellen és frissíti a színeket, ezáltal hosszabb élettartamúak lesznek a nyílászárók.

Karbantartás: A tokon található vízvető sín kifolyó nyílásait rendszeresen tisztítani kell az eltömődések elkerülése végett. A vasalatok mozgó, forgó, csúszó alkatrészeit évente egyszer mindenképpen tisztítani és olajozni szükséges (akár WD40), mivel a levegő páratartalma és a levegőben lévő bár szabad szemmel alig látható por részecskék előszeretettel rakódnak le a vasalatok mozgó részein ezzel jelentősen megrövidítve a működési élettartamot.

Ajtó abalk vasalat olajzás nyílászáró karbantartás
Ajtó abalk vasalat olajzás nyílászáró karbantartás

Szellőztetés: A szellőztetés hiányából kifolyólag az épületben megnövekedett páratartalom komoly károkat okozhat a szerkezeten. A termékek min. 5 Celsius fok fölött, maximum 65 % relatív pártatartalom mellett építhetők be. Beépítés után a helyiség megfelelő szellőzését biztosítani kell, mert a nagymértékben megnövekedett páratartalom lecsapódik a keretszerkezeteken, mely komoly károsodást okozhat.