A felületkezelés rejtelmei!

Fa ablakok, bejárati ajtók és belsőtéri ajtók felületkezelése!

Amennyiben úgy döntünk, hogy újonnan beszerzett nyílászáróinkat mégsem a magas minőségű gyári felületkezelő rendszerrel kezeltetjük, hanem házilag szeretnénk megoldani a festést, mindenképp javasolt betartani az alábbiakban felsorolt tanácsokat.

A termék natúr kivitelben, műszárított, hossztoldott, rétegragasztott faanyagból készül, ezért a beépítés előtt, vagy azt követően maximum 5 napon belül a végleges felületkezelést el kell végezni, hogy a nedvességfelvételt megakadályozzuk.

Felületkezelés elvégezhető a kereskedelemben kapható, fára alkalmazható kültéri felületkezelő anyagok (rendszerek) bármelyikével. A felületkezelőanyagok alkalmazására vonatkozó előírásokat pontosan be kell tartani.

A termékeink nincsenek előkészítve felületkezelésre ezért a festés megkezdése előtt a terméket min. 120-as szemcsefinomságú csiszolópapírral át kell csiszolni, majd a felületkezelő anyag használati útmutatója szerint kell eljárni.
Felületkezeléshez a rámát le kell venni a tokról, hogy minden rész megfelelően kezelhető legyen.

A gumitömítést a felületkezelőanyagok kikötésükig károsíthatják, ezért festés előtt a szerkezetből el kell távolítani és csak a teljes száradás után szabad visszahelyezni.

A felületkezeléskor ügyelni kell arra, hogy a pántokba, zárakba, zárfogadókba, csavarfejekbe festék ne kerüljön, mert működési problémákat okoz, akadályozza a vasalatok beállítását és cseréjét.

A festést lehetőleg szakemberrel végeztessük!

Festés után szerelje fel a zárbetétet, a kilincset és címeket.